Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Möte om midsommar

februari 13 @ 19:00 - 20:30

God fortsättning till er alla! 

Nu när alla vinterhelger snart är till ända är det dags att så smått börja tänka på den stora sommar festen Midsommar! Den 13:e februari kl 19.00 har jag lånat Gula Huset för att samla de som vill och kan hjälpa till på vårt Midsommar firande för 2019. Om ni inte kan komma men ändå vill hjälpa till är vi mycket tacksamma om ni meddelar detta. Har ni även möjlighet till sponsring av någon form tages detta tacksam emot.

Tänkte här presentera lite hur midsommarfirande i Gessie Villastad går till.

Som det ser ut idag, 2018 är vi 3 personer som är grunden i gruppen men som tur är har vi mycket hjälp av många andra eldsjälar.

Det är inte en förening som driver detta och inte Gessie Villastads styrelse utan det är några som bor i området som tycker att det är viktigt och roligt med midsommartradition och att den skall leva vidare i Gessie Villastad. När vi frågat de som bott här länge så har vi fått till svar att man kan i alla fall minnas att det firades midsommar i Gessie Villastad 1956. Vad som var innan dess vet vi tyvärr inte.

Vi lägger ner stort arbete på att köpa och få gåvor/sponsring som vi kan ha till tombolan och sponsorlotteriet hela året då detta tar mycket tid. Vi får inte betalt för att göra detta utan det är bara ideellt arbete som de som vill får lägger ner. Vi får inte pengar från någon fond eller stiftelse utan det är de pengar som blev “över” från föregående år när alla räkningar och utgifter är betalda till de aktiviteter som kräver detta.

Det hela går runt tack vare att vi försöker “ragga” sponsorer som vill bidra till lotteriet främst då bland affärsidkarna i Vellinge vilka är väldigt generösa med bidrag till vårt lotteri. Vi har även andra sponsorer som ni kan se nedan. Men den största tillgången och det som är svårast att få fram är alla människor som kan tänka sig att hjälpa till en timme under dagen för att bemanna och hjälpa till på de olika stationerna. Vi är mycket tacksamma för alla de som ställer upp och som har ställt upp väldigt mycket under årens lopp men tyvärr fick vi ta bort 2 aktiviteter av de som är “gamla” aktiviteter och vi vågar inte satsa på nya ideér då det inte är tillräckligt många som anmäler sitt intresse för att denna tradition skall kunna leva vidare. Om vi skall kunna fira midsommar som vi gjort de senaste åren krävs det fler människor som hjälper till så att inte köerna blir så långa på de aktiviteter som vi kan bemanna.

Om du/ni har möjlighet att vara med får ni gärna anmäla er och eventuella gäster är också välkomna till oss.

Efter midsommar 2019 hade vi tänkt att ha en liten grillfest för de som hjälp till under midsommarfirandet 2019.

Med varma hälsningar Helen

Detaljer

Datum:
februari 13
Tid:
19:00 - 20:30

Arrangör

Midsommarkommitén

Plats

Gula Huset